Search
Close this search box.
japonés para viajar

Vocabulari japonès per a viatjar

Tens pensat viatjar al Japó? Avui t’ensenyem les primeres vuit paraules clau de vocabulari japonès per a viatjar que has de memoritzar abans d’emprendre l’aventura per l’apassionant país nipó!

De les paraules que aprendràs, fixa’t que dues estan en katakana (el sil·labari japonès utilitzat per a transcriure paraules estrangeres). Són passaport i hotel, dos conceptes que no existien originalment al Japó i que per tant els japonesos “van importar”: en el cas del passaport, va ser en els anys trenta del passat segle. En el cas d’hotel, al Japó hi havia altres paraules per a referir-se a diferents tipus d’allotjament que encara existeixen: ryōkan (hotel d’estil japonès), minshuku (espècie d’hostal)… Pel que l’estrangerisme “hotel” va començar a usar-se per a referir-se a hotels d’estil occidental, amb llits en comptes de futons sobre tatami i tantes altres diferències que ja coneixes o coneixeràs en molt breu.

Però abans que et llancis a explorar temples i posar-te les botes de washoku (menjar típicament japonès), aquí tens vuit paraules clau de vocabulari japonès per a viatjar que et poden treure de més d’una dificultat per a gaudir al màxim de la teva ventura. Som-hi!

旅行

ryokō

Viatge

外国人

gaikokujin

Persona estrangera

観光客

kankōkyaku

Turista

荷物

nimotsu

Equipatge

飛行機

hikōki

Avió

パスポート

pasupōto

Passaport

ホテル

hoteru

Hotel

ありがとう

arigatō

Gràcies

Vols saber com utilitzar aquestes paraules? El vocabulari clau sempre s’interioritza molt millor en context. Vegem alguns exemples:

私は外国人で、日本は初めてです。
watashi wa gaikokujin de, nihon wa hajimete desu
Soc estranger/a, i és la meva primera vegada al Japó.

荷物を忘れた!
nimotsu o wasureta!
He oblidat el meu equipatge!

飛行機の窓から雲が見える!
hikōki no mado kara kumo ga mieru!
Puc veure els núvols des de la finestra de l’avió!

私のパスポートの写真は変です。
watashi no pasupōto no shashin wa hen desu.
La foto del meu passaport és rara.