Search
Close this search box.

JAPONÈS
ELEMENTAL 1

Nivell 2 –A2.1–

Sobre el curs de japonès elemental 1 (—A2.1—)

El japonès elemental A2.1 és el segon curs d’Espai Daruma, per a totes aquelles persones que s’han iniciat en l’estudi del japonès l’any anterior.

En ell s’aprenen una varietat d’estructures i s’amplia substancialment el vocabulari.

Es fa també la introducció a la varietat de registres (a més de la forma -masu d’A1, s’introdueix la forma simple dels verbs i s’aprofundeix en la seva morfologia), a la riquesa sintàctica i lèxica del japonès.

En aquest nivell A2, l’èmfasi en la comunicació oral i l’ús actiu de la llengua en context quotidià (d’aquí l’enfocament per temes de les unitats del llibre) és clau. Per això, a més dels exercicis específics del mètode Maruguto, s’anima a vehicular la pràctica auditiva amb cançons infantils i a començar a llegir escenes de manga i textos senzills tipus rètols o instruccions del paisatge urbà. També hi ha abundants exercicis de conversa per a la pràctica oral.

Mitjançant el programa original i propi Daruma no michi, que fomenta l’estudi sistemàtic dels kanji mitjançant la ludificació, ja s’han après i dominat un mínim de 150 kanji.

Al final del curs, les estudiants han adquirit el nivell suficient per a aprovar el nivell N5 de l’Examen Oficial de Llengua Japonesa.

Llibre de referència: Marugoto Elementary (A2.1) Rikai.

Aquest curs és per a tu si

Continguts del curs

Nominalització de verbs (koto); complements circumstancials de temps o estat amb toki

Expressió de canvis d’estat (verb narimasu); nominalització d’adjectius (no wa)

Concatenació de substantius i adjectius amb la forma -te; connector kedo; conjunció ya; formulació de precs i peticions (-te kudasai)

Expressió de concessions (-demo ii desuka); adverbi ; ordenació d’accions (-no mae ni, -no ato de)

Estructures de predicatiu (-wa -ga -desu); precs i peticions amb major formalitat (-te kudasaimasenka); expressió del mode de realitzar una acció amb la forma -kata; expressió de freqüència i recurrència; expressió d’intencionalitat (-te mimasu)

Perífrasis -te ikimasu-te kimasu; expressió de concessions amb pronom interrogatiu i -demo; expressió d’elecció entre dues opcions (-to -to -dochira ga ii desuka); expressió d’apreciacions subjectives (-sô desu); expressió de causa i efecte mitjançant la concatenació d’adjectiu amb la forma -te

Expressió d’experiència (-ta koto ga arimasu) i d’exageració (-sugimasu); conjunció adversativa ga; expressió de durada (-te [expressió de temps] -ni narimasu); sol·licitud de permís (-te mo ii desuka)

Ordenació d’accions (-mae ni); expressió de consells i recomanacions (-to ii desu yo); formulació de precs i peticions negatives (-naide kudasai); expressió de concurrència d’accions (-tari -tari shimasu); oracions de relatiu amb funció de complement del nom.

Exposició de motius i punts clau de l’argumentació (-ndesu); oracions de relatiu amb funció de complement del nom amb un subjecte diferent al nom complementat; expressió d’opinions (-to omoimasu) i estil indirecte (-to itte imashita)

Calendario

El sensei del curs: Mel Lucas

Graduat en el Grau d’Estudis d’Àsia Oriental per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va completar el Curs en Estudis Japonesos a la Universitat d’Idiomes Estrangers de Kyoto on a més ensenyava anglès i espanyol als alumnes japonesos i feia tallers de diversitat cultural.

Aquí es va donar compte de tot el que gaudia compartint els seus coneixements amb uns altres i va començar el seu camí com a professor de japonès. Porta fent classes 3 anys a part d’impartir tallers sobre diversos aspectes de la cultura japonesa (quimono, ikebana, cerimònia del te, col·loquis d’animació…..), per aquest motiu trobareu que les seves classes estan repletes de referències a la cultura i altres aspectes interessants.

TOT EL QUE HAS DE SABER

FORMAT

Curs online sincrònic

Sessions de classe a través de Zoom. El curs també disposa d'un Moodle on la sensei compartirà materials, continguts, tasques...

HORARI

Dilluns i dimecres
17.15 a 18.45h

El primer dia de classe és el 16/09/2024 i la durada total del curs és de 90 hores.

LLIBRE

Marugoto Elementary (A2.1) Rikai

I una gran varietat de continguts i materials extra que compartirà la sensei. Llibre no inclòs en el preu del curs.

PREU

320€ per trimestre o 864€ tot el curs

El preu és de 960€ en 3 pagaments, 320€ per trimestre. Però si pagues el curs sencer en un sol pagament al setembre, tindràs un 10% de dte.

INSCRIU-TE!